BIHRUKOMET

POGLED SA VRHA Mogu li rukometašice i rukometaši Borca u maju zajednički slaviti titule?

Kada bi u ovom trenutku završila sezona obje rukometne titule stigle bi u Banjaluku pošto i rukometaši i rukometašice Borca drže prva mjesta u svojim ligama.

“Crveno-plavi” su dosta ubjedljiviji jer poslije 15 kola imaju 28 od mogućih 30 bodova i do sada ne znaju za neuspjeh. Podmlađeni tim Mirka Mikića mimo svih očekivanja ruši prepreku za preprekom, pa iako je do kraja sezone ostalo još 13 kola, bilo bi čudo da ne vrati titulu u Banjaluku.

Ona u ženskoj Premijer ligi već je u vitrinama “osica” koje nastoje da je tu i zadrže. Iako praktično od starta sezone muku muče sa povredama i izostancima, šampionke ne namjeravaju da predaju krunu bez borbe. U OŠ proljećnom kolu remizirali su u Ljubuškom, ali su zbog pobjede Hadžića nad Grudama izbile na vrh. Do kraja ih očekuje velika borba, jer dočekuju Grude, a gostuju Hadžićima, pa je za očekivati da direktni obračuni ove tri ekipe odluče šampiona.

Šampionat rukometašica

Banjalučanke će već prekosutra ugostiti Hadžiće u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, a veliki znak pitanja stoji iza nastupa Anđele Stojanović koja je protiv Izviđača povrijedila koljeno i još se čekaju rezultati dodatnih ispitivanja.

Prekosutra će na teren i njihove kolege iz muškog kluba pošto u istoj fazi takmičenja dočekuju Slogu iz Doboja u prvom od tri odmjeravanju snaga u sedam dana.

Bilo kako bilo i jedni i drugi za sada sjajno guraju, pa neće biti iznenađenje ukoliko u maju zajednički proslava titule u gradu na Vrbasu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button