EVROPAKOŠARKA

FIBA suspendovala ruske timove sa svojih takmičenja

Svjetska kuća košarke krenula stopama ostalih međunarodnih organizacija. Nogu su povukle košarkaška Evroliga, UEFA i FIFA koje su prve suspendovale ruske ekipe zbog ratnih dešavanja u Ukrajini. Odluku o izbacivanju ruskih timova nije mogla da izbjegne ni Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

“FIBA je i dalje veoma zabrinuta zbog aktuelnih događaja u Ukrajini i izražava najdublje saosjećanje sa žrtvama. U skladu sa rezolucijom Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i njenim razlozima, FIBA je odlučila da ruskim timovima i zvaničnicima neće biti dozvoljeno da učestvuju u FIBA košarkaškim i 3×3 takmičenjima do daljeg”, navodi se u saopštenju FIBA.

Ova odluka praktično znači da košarkašice Jekaterinburga i Dinama iz Kurska koji treba da se sretnu u četvrtfinalu Lige šamopiona, praktično neće igrati. A slično je i sa košarkašima Saratova koji je trebalo da igraju sa portugalskim Sportingom u istoj fazi takmičenja ali Evropa kupa.

Što se tiče nacionalnih timova, oni nemaju obaveze do juna kada je na programu novi kvalikacioni prozor, pa bi ukoliko se promeni situacija u Ukrajini, FIBA mogla da revidira svoju odluku, odnosno da povuče suspenziju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button