KOŠARKANBA

Očajnički pokušaji LAL: Otpustili Diandrea, doveli dvojicu

Los Anđeles Lejkersima se pred start sezone predviđala borba za NBA prsten, ali tim sastavljen od veterana nije dorastao očekivanjima – zlatno-ljubičasti su trenutno na devetoj poziciji tabele Zapadne konferencije sa skorom 27-33 i pokušavaju da „osvježe tim“ i plasiraju se u doigravanje.

U tom cilju rukovodstvo tima na čelu sa Robom Pelinkom odlučilo je da otpusti centra Diandrea Džordana i na njegovo mjesto dovede dvojicu igrača na tzv. „dvosmjernim“ ugovorima.

Iskusni centar Džordan u tekućoj sezoni nije bio od velike pomoći Lejkersima – na 32 utakmice (19 kao starter) u prosjeku je bilježio 4,1 poen i 5,4 skoka.

Diandre Džordan (33) u NBA je od 2008. godine, kada su ga Klipersi draftovali kao 35. pika. U klubu is Los Anđelesa bio je do 2018, a potom je nastupao za Dalas, Nikse i Bruklin, prije nego što je pred start tekuće sezone prešao u redove Lejkersa.

Tokom karijere su ga odlikovale izvanredne fizičke predispozicije, kojima je nadoknađivao odsustvo mnogih kvaliteta u vještinama – prije svega se radilo o šutu iz igre i naročito sa linije slobodnih bacanja. Bio je Ol-star 2017. godine, član idealne NBA petorke 2016, a iste godine je sa reprezentacijom SAD u Rio de Žaneiru osvojio olimpijsko zlato.

Prvi igrač koji pojačava Lejkerse je veteranski plejmejker Di-Džej Ogastin, koji je u ligi od 2008. i igrao je za brojne timove, a aktuelnu sezonu je započeo kao igrač Hjustona. Drugi je krilni centar iz Južnog Sudana Venjen Gabrijel, koji je u ligi od 2018, a prethodni angažman bio mu je u razvojnoj Dži ligi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button