BIHRUKOMET

LUDA UTAKMICA U BORIKU: Sloga vodila, Borac okrenuo, pa gubio – Lukić pogodio za pobjedu crveno-plavih

Rukometaši Borca savladali su dobojsku Slogu 28:27 u Boriku, u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH.

Prvo poluvrijeme prošlo je u u potpunosti u znaku gostiju, koji su taj dio igre dobili rezultatom 13:12. Imala je Sloga u nekoliko navrata i prednost od četiri gola razlike. Sjajno je branio golman gostiju Milutin Bogdanović, koji je zabilježio šest odbrana. Izabranici Mirka Mikića imali su velikih problema u napadu, o čemu svjedoči da su prvi gol postigli u osmom minutu. Zanimljiv je podatak i to da je prva četiri pogotka za Borac postigao kapiten Miloš Nježić.

Odmah na početku drugog poluvremena Borac je došao do izjednačenja, a onda i do prednosti. Imao je Borac i plus 5 u jednom trenutku 21:16. Međutim, gosti se nisu predavali i ponovo su poveli, prvi put u drugom dijelu 26:25, golom Stankovića. Ipak, domaći su u neizvjesnoj završnici slavili golom Marka Lukića dvije sekunde prije kraja meča. Jedan od najzaslužnijih za preokret Borca bio je odlični golman Berin Brkić sa 10 odbrana.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Miloš Nježić sa devet golova. Vlado Draganić je dodao šest, a Luka Knežević pet pogodaka.

Na drugoj strani kod Sloge najbolji je bio Vladimir Stanković sa pet golova.

Revanš utakmica igra se za šest dana u Doboju. A treba reći i to da isti rivali na istom mjestu igraju već u petak prvenstveni duel.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button