BIHRUKOMET

RK Gradačac: Zbog pojedinca koji ne misli dobro ni nama ni Gradačcu ostali smo bez 5.000 KM

Upravni odbor RK Gradačac izdao je saopštenje za javnost u kome osuđuje pote jednog navijača koji je poslije utakmice sa Borcem (23:25) preskočio ogradu i pokušao da se obračuna sa arbitrom Adnanom Muhtarevićem zbog čega je klub kažnjen sa 1.000 KM i utakmicom zabrane igranja na domaćem terenu.

– U pripremu same utakmice uloženi su ogromni napori. Željeli smo navijačima, simpatizerima kluba pa i gostima prirediti ugodan sportski događaj o kojem će se pričati i u narednim danima. I zaista smatramo da smo u tome uspjeli obzirom da smo se potrudili da osim same utakmice napravimo i ponudimo i dodatni performans koji je viđen na samoj utakmici. Prenos utakmice išao je na TV TK, izlazak igrača bio je popraćen izlaskom omladinaca iz škole rukometa, gašenje svjetala, muzika, svjetlosni efekti, uručenje prigodnih poklona reprezentativcima BIH, fan shop i na kraju odlična rukometna predstava obje ekipe. Naravno na sve to je bačena mrlja od strane jednog pojedinca koji očito ne želi dobro ni našem klubu, a ni gradu. Svi sportski klubovi, sportisti, sportski radnici i navijači su uvijek dočekani na fin i korektan način. Nikada Gradačac a ni sam klub, nije gledao na nacionalnu, rasnu ili neku drugu pripradnost. Trudili smo se da se svaki naš gost osjeća kao kod kuće – naveli su u saopštenju.

Zatim su osudili ovaj događaj te se još jednom izvinili sudiji Muhtareviću.

– Uprava će uraditi sve potrebne radnje da se ovaj slučaj sankcioniše, a da se isti ili sličan više nikada ne ponovi. Zasigurno da će nepromišljeni potez pojedinca nanijeti klubu štetu po raznim osnovama oko 5.000 KM jer ćemo ostati uskraćeni igranja naredne utakmice na domaćem terenu, a sama organizacija utakmice u drugom gradu iziskuje dodatne troškove. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su u subotu istinski bili uz naš klub i grad! Ovakav potez sigurno da će nam dati dodatnu snagu da nastavimo još jače i bolje kako bi klub iz dana u dan još više rastao – zaključuju u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button