KOŠARKANBA

Adetokumbo oborio Jokićev rekord

Košarkaši Milvokija su u neizvjesnoj završnici bili bolji od ekipe Majami Hita 120:119.

Meč je prelomljen u samom finišu kada je, pri vođstvu Majamija od pola koša, Janis prilikom ubacivanja lopte igrača Hita iznudio “mrtvu loptu”, a potom i nadskočio Džimija Batlera u podbacivanju.

Nije Grk, već Džru Holidej bio taj koji je pogodio odlučijući šut, ali ostaje pitanje da li je Adetokumbo još pri napadu Majamija napravio faul nad Batlerom.

Janis je meč završio sa 28 poena i 17 skokova, Kris Midlton je dodao 26, dok je pomenuti Holidej pored 25 poena podijelio i 11 asistencija.

Adetokumbo je sada vlasnik najvišeg PER-a (efikasnost igrača, statistička produktivnost po odigranom minutu) u istoriji NBA, prestigavši Nikolu Jokića koji je nakon meča sa Oklahomom treći sa 32, dok su ispred njega Vilt Čemberlen iz sezone 1961/62 sa 32,1 i Adetokumbo na prvom mestu (32,2).

Kada je u pitanju Majami istakao se Tajler Hiro sa 30 poena, sedam skokova i pet asistencija, Gejb Vinsent je upisao 21, dok je Bem Adebajo ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 12 skokova.

Košmarno veče je imao Džimi Batler koji, pored izgubljene lopte na kraju meča, nije postigao koš posljednjih 36 minuta susreta. Isti je okončao sa šest poena uz 2/14 šuta iz igre.

Majami je i dalje prvi na Istoku sa 41 pobjedom i 22 poraza, dok su Baksi tri pozicije niže i imaju 38 pobjeda i 25 poraza.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 뉴토끼
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button