RUKOMET

Srbija protiv favorizovane Švedske na putu ka EP

Rukometašice Srbije sastaju se od 18 časova u Zrenjaninu sa selekcijom Švedske u ovkiru kvalifikacione grupe 6 za Evropsko prvenstvo.

Ovo je prvo okupljanje srpske selekcije od učešća na Svjetskom prvenstvu u Španiji decembra mjeseca prethodne godine, na kome su zauzele 12. mjesto.

Šveđanke su na pomenutom prvenstvu bile pete, te svakako imaju ulogu favorita. One su i trenutno vodeće u kvalifikacionoj grupi sa dva trijumfa iz isto toliko mečeva, dok Srbija ima polovičan učinak.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za EHF EURO 2022 Srbija je slavila protiv Turske u Zrenjaninu rezultatom 36:27, a zatim pretrpjela poraz protiv Islanda na gostujućem terenu 23:21.

Poslije dužeg odsustva zbog povreda u selekciji su ponovo Sanja Radosavljević, Jelena Lavko i Jelena Trifunović, a u užem sastavu seniorskog nacionalnog tima prvi put su Katarina Bojičić, pivot Jagodine i Dunja Radević, kadetska reprezentativka Srbije i članica kraljevačkog Metalca.

Srbiju poslije ovog susreta očekuje put u Švedsku na revanš 5. marta, a do kraja kvalifikacija ostaje gostovanje Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom koja se 23. aprila igra u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice na programu je od 4. do 22. novembra 2022. godine u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pored već četiri poznata učesnika EHF EURO 2022 – domaćina Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, kao i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, za preostalih 12 mjesta na takmičenju kroz kvalifikacije se bore 24 ekipe.

Po dvije najbolje plasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa obezbijediće učešće na kontinentalnom šampionatu.

EHF EURO 2022 je posljednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov prvaka Evrope boriti 24 selekcije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: go to this web-site
  2. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button