EVROPAKOŠARKA

ŽIVI PLEJ OF NADA Zvezda od -16 do +9, ponovo drama i srećan kraj

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju poslije mnogo preokreta sa 86:83 u 28. kolu Evrolige, te zadežali šanse da se nađu u plej ofu.

Nevjerovatno uzbudljiv meč viđen je u hali „Aleksandar Nikolić“, ekipe su mnogo oscilirale, ali je tim Dejana Radonjića za razliku od nekih ranijih uzbudljivih završnica uspio da stigne do trijumfa. Zvezdi je ovo 9. pobjeda uz 12 poraza, pa sada zaostaje samo jednu pobjedu za osmoplasiranim Monakom koji ima trijumf više, ali i meč više.

U drugoj četvrtini izgledalo je da će španski tim upisati drugu pobjedu u sezoni protiv Zvezde, jer je vodio sa velikih 16 razlike (29:13). Ipak, Zvezda se porbudila, stigla i prestigla Špance, pa tokom trećeg periodsa imala i maksimalnih devet razlike. Gosti su se takođe vratili u meč, ali je početkom četvrtog perioda usliejdila nova serija domaćih, pa iako se Baskonija nije predavala više nije bilo mjesta za kalkulacije. Sjajan je, posebno u finišu bio Nejt Volters sa 17 poena, Luka Mitrović je postigao 18, a Ostin Holins 12. Na drugoj strani Simone Fontekio dao je 19, a Vejd Boldvin18.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button