ATPTENIS

Vajda: Nisam bio za to da Novak ide na OI, nije išlo glatko u drugom dijelu 2021.

Slovački teniski stručnjak Marjan Vajda otkrio je zašto je i kako došlo do razlaza sa Novakom Đokovićem.

On je priznao u razgovoru za Sport.sk da je još u novembru prošle godine znao da neće nastaviti sa radom.

– Istina je. Zvanično smo se dogovorili o prekidu saradnje posle Završnog turnira u Torinu, mada je sve naginjalo ka tome još nakon US opena u septembru. Novak nije stigao do 21. grend slem titule porazom od Danila Medvedeva u Njujorku. Prva stvar koju mi je tada obećao je da će doći u Bratislavu i da ćemo se rastati na lep način. Bio je to težak period i onda me je konačno pozvao na turnir u Torino gde smo sve sredili. Njegov medijski tim je objavio, nisam hteo da me prvog kontaktiraju, ostavio sam sve njima. U decembru, kada je trebalo da ide u Australiju, nije bilo pravo vrijeme za objavu. Kada sam u januaru pričao tokom Australijan opena, nisam htio da pogoršavam njegovu poziciju u Melburnu, čak ni poslije deportacije. Ne bi bio to znak poštovanja, objaviti tako nešto baš kada je najviše patio. Ipak, njegovi agenti su mogli to da urade tokom ili prije turnira u Dubaiju. Tada se desilo da je novinar Saša Ozmo nekako to saznao i objavio i onda smo Novak i ja morali da izdamo naše zajedničko saopštenje od novembra – poručio je Vajda.

Na pitanje zašto je došlo do prestanka saradnje, dao je sledeći odgovor:

– Bilo je nekoliko mjeseci od Igara u Tokiju. Poslije tri osvojena grend slema u sezoni, nije sve išlo glatko od kraja jula, kulminiralo je u Njujorku, gdje mu je nedostajao taj završni korak ka istoriji. Ostao je bez snage prije finala, izgubio je dosta energije tokom Olimpijskih igara. Nikada nisam bio za njegovo učešće u Tokiju, raspored je bio prertpan, nije bilo vremena za pripreme i neuspjeh mu je uzeo mnogo fizičke i mentalne snage. Razumio sam njegov cilj, želio je to zlato za Srbiju, slomio se tamo i otišao u Njujork. Sada zbog toga što je nevakcinisan igrač, imaće limitiran broj turnira, igraće tamo gdje mu dozvole, a ionako ima već jak tim sa Goranom Ivaniševićem. Poslije razmatranjia svih tih stvari, saglasili smo se oko prestanka naše profesionalne saradnje – poručio je Vajda.

Rekao je da će se rado sjećati svih uspjeha sa Novakom.

– Pamtiću ih sve. Svi su lijepi, ali možda je najvažniji bio taj 3. jula 2011. i to finale Vimbldona. Novak je pobijedio šampiona Rafaela Nadala sa 3:1, osvojio je čuveni Vimbldon po prvi put i postao broj jedan takođe prvi put. Do tada, samo su Federer i Nadal pobjeđivali u Londonu od 2002. i od 2004. su preuzeli primat u vrhu. Po prvi put vodio sam najboljeg tenisera na svijetu – kaže Marjan i podvlači da će ostati najveći Novakov navijač.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button