BIHKOŠARKA

Erak o uspjehu Orlova: Ključna stvar je porodična atmosfera

Košarkašice Orlova zaokružile su fenomenalnu priču u posljednjem kolu regularnog dijela NjABA lige pobjedom protiv Montane (86:79) pa će u polufinalu gotovo sigurno igrati sa Cinkarnom iz Celja.

Vrhunski posao tokom cijele sezone radi najiskusnija među “orlicama” Vladinka Erak, koja kvalitetom i utakmicama u nogama rješava situacije, naročito u odlučujućim momentima meča. Sjajna košarkašica drugu godinu je stanovnica grada na Vrbasu, ali ističe da se osjeća kao da je domaća. Eto, takva atmosfera vlada u svlačionici vlasnica svih trofeja u BiH, što se vidi i na parketu.

– Orlovi su porodičan klub u koji se bilo vrlo lako uklopiti. Mala smo grupa, nema nas mnogo, ali smo svi spremni da se žrtvujemo jedni za druge. Oseti se to tokom utakmica. Za nas ne postoji bezizlazna situacija, uvek se držimo zajedno, bodrimo…. Sjajna je stvar što je to najčešće dovoljno za pobedu, ali i ako stvari ne idu kako treba, svesne smo da smo dale koliko smo mogle – rekla je Erakova.

Karakter su pokazale i protiv Bugarki protiv kojih im je bila potrebna pobjeda od četiri poena razlike. Na kraju su poslije velike borbe, u nekim trenucima i muške, iščupale osmu pobjedu u sezoni pa im za osiguravanje trećeg mjesta treba da Budućnost opravda ulogu favorita protiv Montane. U tom slučaju, polufinalni okršaj igraće protiv ekipe iz Celja od koje su dva puta izgubile ove sezone.

– Naš najveći nedostatak je što imamo kratku rotaciju, ali smo i pored toga odradile sjajan posao. Cilj je na početku bio plasman u Superligu, pa kada smo to uspele onda smo se potajno nadale Fajnal foru. Eto nas tu sasvim zasluženo, a dalje šta napravimo, napravimo. Sigurno se nećemo predati, Cinkarna je dobro posložena ekipa, ali i mi smo dosta napredovale tokom sezone – rekla je Erakova.

Iskusni centar prošla je mnogo toga u karijeri, a osim u Srbiji igrala je u Iranu, Francuskoj, Rumuniji i Bugarskoj pa ima mnogo toga da prenese na mlađe članice Orlova.

– Ne delim im previše saveta. Pokušavam da na neki način budem uzor svojim ponašanjem i odnosom, a one su zaista pametne i vredne devojke, što je najvažnije lepo vaspitane i željne napretka. Mi iskusnije smo tu da im damo smernice i vidi se koliko im to znači. Mnoge od njih su se izborile za dosta veću minutažu, još nemaju dovoljno iskustva, ali su disciplinovane i uče pa nema sumnje da će brzo dostići nivo za regionalno takmičenje – zaključila je Erak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 예능 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button