ODBOJKA

BORAC BEZ EVROPE: Crveno-plavi pali u taj-brejku!

Borac nije uspio. Tim Miše Marjanovića poražen je od Kaknja 3:2 u posljednjem ligaškom kolu Premijer lige BiH. Crveno-plavi su zauzeli treće mjesto pred predstojeći plej-of.

Počelo je velikom borbom u prvom setu. Igralo se na mahove. Borac je bolje ušao u meč. Kakanj se vratio. Domaći su imali 20:16, ali su igrači Kaknja uspjeli na volšeban način da dođu do osvajanja prvog seta 28:26, iskoristivši drugu set loptu. Kažimo i to da Borac nije iskoristio tri set lopte.

U drugom setu potpuna dominacija domaće ekipe. Motivisani momci u crveno-plavim dresovima “pokazali su zube” gostima i dobili set 25:16.

Treći set bio je demonstracija sile i kvaliteta domaćih igrača. Borac je na krilima sjajne publike ubjedljivo dobio treći set 25:12.

Četvrti set je bio fantastičan! Gosti su bili bolji gotovo cijelim tokom ovog perioda igre. Imali i pet poena prednosti. Borac je na čudesan način se vratio u igru, imao set loptu, koju nije iskoristio. Gosti jesu svoju i tako izborili taj-brejk. Bilo je 24:26 za Kakanj u četvrtom setu.

Nakon velike borbe u taj-brejku više sreće i nerava imali su odbojkaši Kaknja koji su dobili ovaj set 15:12.

Narednog vikenda igra se finale Kupa BiH, a plej-of startuje mečevima polufinala za 14 dana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button