OSTALI SPORTOVI

ZBOG RATA RASPUSTILI KLUB Sva sredstva idu sad ukrajinskoj vojci

Ukrajinski Prometej odlučio je da raspusti juniorsku, mušku i žensku košarkašku ekipu, te ženski tim u odbojci, kako bi sredstva namijenjena za plate igrača, sada preusmjeri ka vojsci Ukrajine.

Ovu odluku saopštio je Volodimir Dubinskij, nakon što je košarkaški klub već bio u teškoj poziciji, jer je tim morao da pređe iz Ukrajine u Češku. Oni su tamo čak i odigrali jedan meč u sklopu FIBA Lige šampiona.

– Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja. U Ukrajini je rat. Donijeli smo tešku, ali čvrstu odluku da raspustimo sve Prometejeve ekipe i prekinemo sa učestvovanjem u Ligi šampiona. Od danas su naš novac, naša sredstva i naše snage usmjerene prema odbrani Ukrajine. Podržaćemo našu vojsku i teritorijalnu odbranu, sigurno ćemo pobijediti, rekao je predsednik kluba.

Jedan od članova kluba je i hrvatski košarkaš Miro Bilan, koji se putem društvenih mreža oprostio od Prometeja.

– Prije sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka! A sada… nazad na tržište, napisao je hrvatski centar na Tviteru.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button