ATPTENIS

Belgijancima smeta zašto se Novak nije povukao sa Indijan Velsa

Novak Đoković, sasvim je sigurno, neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu, s obzirom na činjenicu da kao nevakcinisan trenutno ne može da uđe u SAD.

Ipak, pojedinim stranim medijima je zasmetalo to što Novak i zvanično nije povukao svoje ime sa liste učesnika. Žrijeb za Indijan Vels biće obavljen naredne noći, ali je novinarima belgijskog “Le Soara” zasmetalo što je Novakovo ime i dalje na listi.

– Uz pravila koja su još na snazi u SAD on u principu ne može da se takmiči. Ipak, na nekoliko sati do početka žrijeba, njegovo ime je još na listi učesnika – piše “Le Soar”.

Dalje se u tekstu dodaje:

– Na prvom grend slemu sezone, ime Srbina je i dalje bilo na listi učesnika uoči žrikeba. Poslije niza zapleta, morao je da napusti zemlju pošto su vlasti otkazale njegovu vizu. Duga saga o kojoj je potrošeno dosta mastila i koju Nole svakakao ne bi želio da oživi sada sa američkim vlastima. Ipak, zašto bi se našao u takvoj situaciji kada svi dobro znamo da ne može legalno da uđe u Kaliforniju? Njegovo ime na listi učesnika na nekoliko sati prije žrijeba predstavlja problem. Hoće li ili neće igrati, pitanje njegovog učešća trebalo je davno rešiti pre nego se oživi australijska epizoda.

Belgijski dnevnik u svemu vidi “aferu” i navodi da je žrtva Portugalac Žoao Souza.

– Da se osvajač 20 grend slem titula povukao sa takmičenja, omogućio bi prvoj rezervi, Žoau Souzi da direktno uđe u glavni žrikeb. S druge strane, ne objavljujući odluku da se povukao, ili da će učestvovati (mada ne vidimo kako), Đoković bi mogao da natjera Portugalca da igra dva kvalifikaciona meča kako bi došao do prvog kola turnira. Neobična situacija koja svakako stresira Souzu. O Novaku će se još jednom pričati zbog nečeg što nema veze sa njegovim igrama – komentarišu Belgijanci.

Činjenica je da je komentar pomalo preuranjen, s obzirom da do početka žreba ima još vremena.

Zaboravlja se da je moguće i da je Novak čekao do posljednjeg časa da li će se kovid mjere koje su na snazi u SAD povući, s obzirom na to da je u američkom Senatu nedavno izglasana odluka o njihovom povlačenju, koja još, doduše, mora da bude verifikovana na dodatnom nivou.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: turners outdoorsman
Back to top button