EVROPAKOŠARKA

Pablo Laso: Davidovac je napravio faul

Trener Real Madrida Pablo Laso iznio je utiske poslije meča sa Crvenom zvezdom.

Uvijek odmjeren na konferenciji za novinare bio je Pablo Laso.

– Veoma teška utakmica od početka, sjajan meč. Čestitke Zvezdi. Naš procenat za tri poena je bio loš, još su sve bili otvoreni šutevi. Dobro se kreće lopta, imali smo 20 asistencija, ali moramo da damo zasluge Zvezdi na svemu što su uradili – rekao je Laso.

Na terenu, Real ne djeluje dobro, šta je problem?

– Problem je sa šutem. Došli ste sa djetetom, šta će uraditi on prvo kada dobije loptu? Naravno, šutnuće. Ali, šut nije jedino u košarci. Sve je važno. Skok, dodavanje, blokovi… Mi radimo dosta dobrih stvari, ali ovdje nismo imali dobar šut. To im je dalo prednost. Kaznili su nas. Odigrali smo solidnu utakmicu, ali nismo pobijedili, to uvijek govori dobro o protivničkom timu.

O utakmici u Pioniru.

– Kada dođem da igram ovdje, znam da će biti teško. Svi ostali treneri bi vam rekli isto. Neću da krivim sudije, nisam takav čovek. Moramo da se prilagodimo. Bilo bi mi lakše da kažem da su sudije bile loše, ali ja tako ne gledam košarku. Svaki put kad igramo ovdje je dobra utakmica. Uvijek očekujem da se to desi ovdje u Beogradu.

Da li je bio faul u posljednjem napadu?

– Davidovac je faulirao Ljulja, htio je to, ali nisu svirali. Morao je sudija da svira, bio je faul. Davidovac je htio da faulira Ljulja. To je dobra njegova odluka. Ali, sudije nisu svirale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button