BIHRUKOMET

Bečić za SNM: Da nastavimo seriju protiv Izviđača, Borac dostižan, nadao sam se pozivu Obrvana

Ponajbolji rukometaš Slobnode Anes Bečić nada se da će njegov tim slaviti pobjedu protiv Izviđača i bar na neko vrijeme prići lideru Borcu na pet bodova.

Duel Tuzlaka i ekipe iz Ljubuškog na programu je večeras od 20 časova, a desnokrilni rukometaš, iako svjestan snage aktuelnog šampiona, razmišlja samo o trijumfu.

– Dolaskom trenera Markote dobili smo mnogo na samopouzdanju, igramo bolje i brže i ono što je sjajno, svi igrači u timu su zadovoljni. Otkako je on došao nismo izgubili u ligi i nadam se da će tako ostati poslije derbija. Izviđač je mlada ekipa, igraju vrlo brzo, jaki su u tranziciji, ali i mi imamo dobru odbranu i mislim da ćemo uspjeti da ih primirimo. U svakoj utakmicu ulazimo sa željom da slavimo, nikoga ne potcjenjujemo, ali i ne precjenjujemo – rekao je Bečić za SNM.

Borac je slobodan u ovom kolu, pa Sloboda ima priliku da eventualnim trijumfom spusti razliku na pet bodova.

– Sve je dostižno, sve je moguće, ali idemo od utakmice do utakmice –rekao je Bečić.

Kraj njegovog imena skoro redovno stoji dvocifren broj pogodaka, ali to za sada nije dovoljno da dobije poziv u reprezentaciju. Možda se nešto promijeni odlaskom Ivice Obrvana.

– Iskreno, potajno sam se nadao pozivu za utakmice sa Grčkom, ali on nije došao. Moje je da radim i trudim se da napredujem, pa vjerujem da će poziv nekada doći. Što se tiče mog učinka, on ne bi bio moguć bez saigrača i jake odbrane – zaključio je Bečić.

Parovi 18. kola, subota: Gračanica – Maglaj (17), Bosna (S) – Leotar (18.30), Krivaja – Iskra (19), Konjuh – Bosna (V) (19), Sloga (D) – Sloga (GV) (19), Gradačac – Vogošća (20), Sloboda – Izviđač (20). Slobodan je Borac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button