ATPTENIS

Meko srce Kirjosa: Dječaku koga je umalo pogodio reketom odužio se lijepim poklonom

Australijski teniser Nik Kirjos izvinio se dječaku kojeg je nenamjerno pogodio reketom tokom meča na Indijan Velsu sa Rafaelom Nadalom.

Temperamentni teniser je impulsivno bacio reket o teren nakon izgubljenog meča, rekvizit je odskočio kao da je od gume i umalo pogodio dječaka koji sakuplja loptice. Instinktivnom reakcijom dječak je uspio da eskivira projektil.

Nekoliko sati poslije meča, mirnije glave, Kirjos je nabavio broj telefona dječaka, pisao mu i izvinio se, a ono najbolje je ostavio za sutradan – poklon u vidu reketa!

Potom je objavio i prepisku sa dečakom, u kojoj mu se izvinio, najavio mu viđenje i uručenje poklona, na šta je momak oduševljeno reagovao.

Ovim gestom Nik je skinuo sa sebe lavinu kritika koje su ga zapljusnule zbog nervozne reakcije, ko zna koje u meču sa Nadalom. Odmah nakon duela i novinari su potencirali njegov ispad što ga je prilično razdražilo.

– Šta hoćete da vam kažem oko toga? Stvarno mislite da je bilo namjerno? Ne. Samo zato što sam bacio reket. Da li sam ga bacio negdje blizu momka? Pao je daleko od njega, metar od moje noge i odbio se tako da je odletio ka njemu. Ja sam ljudsko biće, ovakve stvari se dešavaju. Očito da je ovo sve bilo slučajno. Da ovo uradim još milion puta ne bi se reket tako odbio – poručio je Kirjos.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button