ATPTENIS

“Novak je mogao da nađe doktora koji će mu dati papir da je vakcinisan, ali nije!”

Poznati teniski stručnjak, vlasnik akademije i trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu stao je u odbranu Novaka Đokovića i uputio je lijepe riječi na račun srpskog tenisera.

Kako kaže čuveni trener, Novak je mogao da “vara”, da dobije dokument u Srbiji na kom piše da je uredno vakcinisan i da tako uđe u Australiju ili Ameriku i nastupi na turnirima.

Ipak, on to nije učinio i Francuz mu za to odaje priznanje.

– Da je to učinio mogao je da igra na svakom turniru i da bude u poziciji da postane najveći igrač ikada, ali nije to učinio. Odbio je da vara. Kažem, za njega bi to bilo lako, nema šanse da bi ga uhvatili. Ne bi mu bilo teško da nađe nekog doktora u Srbiji i da to učini – rekao je Muratoglu.

On takođe brani Đoković i kada su u pitanju kritike da se po svaku cijenu trudi da bude voljen.

– Jedna od najvećih kritika na Novakov račun jeste da nije autentičan, da igra samo zato što želi da bude voljen i da ne pokazuje svoju pravu ličnost. Ja smatram da je istina potpuno drugačija, primjer je pandemija koronavirusa. Smatram da bi neko poput Đokovića vrlo lako mogao da pronađe nekoga ko će da potpiše da je vakcinisan iako nije i da ljudi za takvu prevaru nikada ne bi saznali – rekao je.

Na kraju je objasnio i da je Novak čovjek koji ostaje pri svojim stavovima i čija dela više govore od riječi. Đoković je odbio i novac jedne kompanije zato što smatra da su one štetne po najmlađe.

– Novak je jedini vrhunski teniser koji je odbio dati prava na korišćenje svog lika za video-igrice, jer smatra da igrice nisu dobre za djecu. Odbio je novac i to je nešto posebno. Možda je napravio neke greške u komunikaciji, ali ja vjerujem da dela govore više od reči – Rekao je Muratoglu, a mi potpisujemo sve i jednu riječ!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button