KOŠARKANBA

Idealni evropski NBA tim – Srbi trenutno u drugoj postavi

NBA liga je objavila prvi presjek glasanja za najbolji prvi i drugi NBA tim svih vremena sastavljen od igrača iz Evrope.

U ovom trenutku u prvom timu su Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Pau Gasol, Toni Parker, Luka Dončić, dok se u drugom timu trenutno nalaze Nikola Jokić, Toni Kukoč, Dražen Petrović, Peđa Stojaković, Arvidas Sabonis.

Podsjećamo da od ponedjeljka, 28. marta, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u četvrtoj, završnoj kategoriji glasanja “NBA 75 Euro Vote” za najbolji prvi i drugi NBA evropski tim svih vremena u konkurenciji evropskih NBA legendi i sadašnjih košarkaša.

Glasanje će biti zaključeno u srijedu, 6. aprila, a rezultati će biti objavljeni u petak, 8. aprila.

Za sve NBA 75 Euro Vote kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

NBA 75 Euro Vote odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi.

U prve dvije kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-1998) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998/1999 osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena, a trijumf Nijemca Dirka Novickog u finalnoj seriji NBA sezone 2011. je odabran za NBA momenat svih vremena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button