BIHRUKOMET

Pandžićevih 14 golova za trijumf Gračanice protiv Tuzlaka, Borac već hladi šampanjac

Rukometaši Gračanice nanijeli su prvi prvenstveni poraz Slobodi od dolaska na klupu Siniše Markote (25:24) i na taj način Tuzlake dodatno udaljili od lidera Borca koji sada ima osam bodova prednosti.

Najzaslužniji za to je fenomenalni Marko Pandžić koji je postigao čak 14 pogodaka i vodio svoj tim do jednog od najvažnijih trijumfa u sezoni.

Gračanica sada ima 21 bod, četiri manje od Leotara koji je na trećem mjestu, pa itekako gaji nade da u preostaligh devet utakmica može stići do pozicije koja garantuje izlazak na evropsku scenu. Sa druge strane, Sloboda je ostala na 27, osam manje od Borca koji polako hladi šampanjac. Iako Banjalučani odbijaju da pričaju o tituli, čini se da je ona u ovom trenutku na dohvat ruke, posebno što u posljednjem 30. kolu dočekuju Slobodu u “Boriku”.

Domaći su bili bolji tokom cijelog meča, u prvom dijelu vodili i 12:5, ali su Tuzlaci uspjeli da se priberu i do poluvremena smanje na 13:9. Sloboda je bolje otvorila drugi dio, te stigla na 14:13, ali su se domaći opet odlijepili, pa drugoplasirani tim na tabeli nije im više prišao na gol zaostatka sve do posljednje sekunde meča. Učinili su “solari” sve, presingom u posljednjih nekoliko minuta uspjeli da smanje prednost sa 25:21, ali za nešto više nije bilo vremena, pa je slavlje Gračaničana sa vjernom publikom moglo da počne.

Osim sjajnog Pandžića, Omer Mehmedović i Edvin DŽelilović postigli su po tri gola, dok je u redovima Slobode najraspoloženiji bio Ermin Jusić sa osam, a Anes Bečić i Emir Suhonjić postigli su po četiri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button