KOŠARKA

Kouč Kej otišao u legendu

Nezaboravna karijera Majka Kšiševskog je završena i to porazom od ljutog rivala Sјeverne Karoline. U polufinalu „martovskog ludila“ Sјeverna Karolina je dobila 81:77 i tako iznenadila ekipu Djuka koja je bila drugi nosilac na finalnom turniru.

Poslednji meč legendarnog Kouča Keja je gledalo preko 70 hiljada ljudi u „Superdomu“ u Nju Orleansu.

– Bila je to bitka. Bila je to utakmica posle koje pobednik slavi, a poraženi je u agoniji. Utakmica je dosegla taj nivo koji je i očekivan – rekao je Majk Kšiševski.

Ekipa Sјeverne Karoline je slavila zahvaljujući Kejlebu Lavu koji je dao 22 od 28 poena u drugom poluvremenu, a pogodio je i ključne penale koji su poslali Kšiševskog u penziju. On odlazi u istoriju kao čovјek koji je vodio ovaj tim od 1980. godine, ostvario je 1.202 pobјede, a ima tri titule NCAA šampiona. Kšiševski je takođe i tri puta bio olimpijski šampion sa selekcijom SAD, dok je dva puta bio svјetski prvak.

Što se tiče Sјeverne Karoline, ona će probati da stigne do sedme titule šampiona NCAA, dok je do sada pet puta bila vicešampion. Protivnik u finalu će biti Kanzas koji je dobio Vilanovu u polufinalu 81:65. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
  2. Povratni ping: Bordeaux Wealth Advisors
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button