BIHRUKOMET

Mikić neće da se bavi matematikom: Bitan samo sljedeći trening

Rukometaši Borac m:tela na odličnom su putu da poslije sezone pauze ponovo osvoje šampionsku titulu.

Bilo je to jasno i na polovini trke za bodove, a kako se smanjuje broj bodova u opticaju, sve je izvjesniji takav ishod. Banjalučani su u 21. rundi vrlo lako savladali Leotar sa 27:20, te zahvaljujući pobjedi Gračanice nad Slobodom (25:24) pobjegli Tuzlacima na osam bodova, uz meč manje. Ogroman je to kapital pred posljednjih devet utakmica, a matematika kaže da su “crveno-plavima” potrebne četiri pobjede, uključujući onu u posljednjem kolu protiv Tuzlaka na domaćem terenu. Sve to, naravno, po­d uslovom da “solari” ne kiksaju nigdje u međuvremenu.

Činjenica je da Banjalučani imaju problema sa povredama i da im slijedi nešto teži raspored, uključujući dva vezana gostovanja kod Krivaje, pa kod Sloge u Gornjem Vakufu, ali je isto tako jasno da su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali najviše i da neće imati problema ukoliko nastave istim putem da zadrže bar dio prednosti. Trener Mirko Mikić i dalje odbija da priča o toj temi.

– Vidim da svi oko nas pričaju o tome i mi to, naravno, ne možemo da zabranimo, ali možemo da ostanemo fokusirani na ono što radimo. Kada smo počeli prvenstvo, cilj nije bi­o da osvojimo titulu, jer smo krenuli nekim novim putem. Borac jeste klub koji ima najviše ciljeve i uvijek se priča o titulama, ali ovaj put nije bilo tako. Zato nema potrebe da mijenjamo pristup i ciljeve. Trudim se da prenesem to na momke, ne želim da se zamaramo računicama, već da se radujem novom treningu i tako iz dana u dan – naglasio je Mikić.

Iako pritisnuti povredama, Banjalučani su bez problema izašli na kraj sa Trebinjcima.

– Bilo je mnogo bolje nego što sam očekivao. Izuzetno nezgodna sedmica je iza nas, već duže smo bez četiri igrača, a Stefan Miljković nije trenirao zbog temperature. Đorđe Ćelić je odradio samo jedan trening, Vlado Draganić je tokom zagrijavanja osjetio stomačne tegobe pa smo igrali bez lijevog krila, Berin Brkić na početku meča se požalio da mu je muka… Ipak, odradili smo vrhunski posao u odbrani i odigrali možda najbolji meč u sezoni – rekao je Mikić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: cvv shop
Back to top button