GRAND SLAMTENIS

„Mogu da osvojim GS u 2022. i ne plašim se da to kažem!“

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz vjeruje da je spreman da osvoji grend slem titulu već ove godine.

Alkaraz (18) je nedavno u Majamiju postao najmlađi osvajač mastersa u istoriji, a prošle godine je dogurao do četvrtfinala US opena.

Na pitanje da li je sprema da osvoji Rolan Garos, momak iz Mursije odgovara:

– Rekao bih da jesam. Spreman sam, pun samopouzdanja, vjerujem u nivo svoje igru, fizičku spremu i mentalitet. Možda se to neće desiti na Rolan Garosu, ali vjerujem da sam spreman da osvojim grend slem titulu ove godine. I ne plašim se da to kažem. Znam da će biti fantastičnih igrača: Rafa, Medvedev, Cicipas, Zverev, Đoković… Svi oni najbolji, svi favoriti. Osjećam se spremnim za titulu, ali nikada ne znaš šta može da se dogodi.

Uslijedilo je i pitanje novinara Marke da li se Karlos nečega plaši.

– Da, plašim se mraka, mnogih životinja. Mnogo toga, iako ne djeluje tako.

Alkaraz još nije siguran kako će časiti sebe za titulu u Majamiju.

– Vidjećemo. Moram da porazgovaram s ocem o tome, on se stara o svemu tome. Imam nešto na umu. Kada dođem kući, vidjeću šta mi se dopada.

Španac ističe da nema tajne uspjeha, već samo napornog rada.

– Svakog dana stavim po jednu ciglu u svoju kuću, i to na najbolji mogući način. Moj fizioterapeut Huanho mi je poslao motivacioni snimak u kojem se kaže ’ne pokušavaj da sagradiš najveći i najimpresivniji zid, već se koncentriši da svakog dana staviš jednu ciglu na najbolje moguće mjesto’. Upravo to i radim – zaključuje Alkaraz.

Sljedeći turnir za Španca biće masters u Monte Karlu od naredne nedjelje, a rekao je da se tamo nada svojoj drugoj masters tituli.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button