KOŠARKANBA

Najgora sezona u karijeri Lebrona Džejmsa

Los Anđeles Lakersi ispali su iz svih kombinacija za ulazak u NBA plej-of nakon što su izgubili od Finiks Sansa 121:110.

Najveća zvijezda Lejkersa Lebron Džejms nije nastupio na ovoj utakmici. Džejmsa muči povrade zgloba, a moći će se u miru oporaviti jer Lejkersi ove sezone neće upasti ni u plej-in turnir, koji je rezervisan za ekipe od sedmog do desetog mjesta u konferenciji.

Ovaj je poraz za Lakerse najveći debakl u istoriji. Ekipa koja je prije samo dvije godine bila NBA šampion, koja je igrala najviše finala i s Seltiksima dijeli rekord po broju osvojenih titula, nije uspjela da dođe ni do desete pozicije na Zapadu.

Inače, uoči sezone Lejkersi su skupili ekipu prekaljenih Ol-star veterana sa Raselom Vestbrukom, Karmelom Entonijem i Dvajtom Hauardom kao pratnji Džejmsa i Entonija Dejvisa i bili su jedan od glavnih favorita na kladionicama.

Međutim, svjedočili smo najgoroj sezoni u karijeri Lebrona Džejmsa. Naime, Džejms ni sa jednom od svojih ekipa nikad nije upisao 48 poraza u jednoj sezoni.

Ipak, ne može se reći da je on odgovoran. Naprotiv. Lebron je u 38. godini bilježio fantastične brojke. Po utakmici je postizao 30 poena, uz osam skokova i šest asistencija.

Ali povrede su ga spriječile da odigra više od 56 utakmica ove sezone. Inače, ovo mu je bila 18. sezona u NBA ligi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button