ATPTENIS

„Novaku je potrebno da sve svari i da se oporavi“

Nekadašnja prva teniserka svijeta Žistin Enan kaže da je Novak Đoković bio na emotivnom rolerkosteru i da je to sigurno uticalo na njegov nastup u Monte Karlu, gdje je ispao u svom prvom meču od Alehandra Davidoviča Fokine.

– Ne smijemo da potcijenimo sve što mu se dogodilo na emotivnom planu. Ne samo u Australiji, već i sav napor koji je uložio da bi došao i do titule na US openu prošle godine. Možemo da se vratimo i na US open 2020. godine, kada je diskvalifikovan. Zatim i težak poraz od Nadala na Garosu, pa čudesna titula u Melburnu 2021. godine uprkos povredi. Ne kažem da će sve to uticati na ostatak njegove karijere, ali potrebno je vrijeme da Novak svari sve što se dogodilo i da se oporavi – kaže Enan, sedmostruka grend slem šampionka, i dodaje:

– Sve to su faktori koje moramo da uzmemo u obzir kada govorimo o njemu sada. Ipak, mislim da će se oporaviti i da će biti onaj stari Đoković prije ili kasnije. Trenutno nisam zabrinuta. Igrači nisu mašine – on jeste pokazivao da može da se vrati poslije silnih teškoća, ali koliko puta čovjek može to da radi?

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: yoga music
Back to top button