EVROPAKOŠARKA

Izbacio Partizan i okitio se MVP titulom

Najkorisniji igrač osmine finala Evrokupa je igrač koji je Partizanu zagorčao život.

Bek Burse Endru Endruz je imao 24 poena i deset asistencija i bio je uz Džona Holanda najzaslužniji za trijumf turskog tima u Beogradu.

Za 33 minuta na parketu Endruz je imao šut za dva 5/5, za tri 2/5, dok je s penala šutirao 8/11. Takođe je napravio i deset asistencija za ukupni indeks korisnosti 35. Da stvar bude zanimljivija, u prilog njegove korisnosti govori i plus/minus statistika. Tako je Bursa sa njim na parketu imala 14 poena viška.

Semadž Kriston iz Ulma je bio drugi najkorisniji igrač osmine finala jer je u pobjedi svog tima nad Huventudom imao 31 indeksni poen, a isti učinak je imao i Di Džej Sili iz poražene Budućnosti. Maik Kostar iz Hamburga i Alen Omić iz Cedevita Olimpije su imali 28 indeksnih poena, a Omić je imao i 16 skokova što je najviše u osmini finala.

Uz Endruza je i Aleks Peres iz Turk Telekoma imao deset asistencija, dok su Kajl Vims iz Virtusa i Filip Barović iz Budućnosti imali po četiri ukradene lopte. Endruz je jedan od četvorice igrača koji su imali dabl-dabl ove sedmice. Njegov saigrač Onuralp Bitim je takođe upisao dabl-dabl, a isto su uradili i Vins Hanter iz Metropolitana i pomenuti Alen Omić iz Olimpije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button