OSTALI SPORTOVI

Piljević: Dobili smo bazen, sada možemo da zasučemo rukave i radimo!

Zatvoreni olimpijski bazen koji je Trebinje dobilo poslije više od pola vijeka čekanja i te­ kako će značiti plivačima koji su i do sada postizali sjajne rezultate trenirajući na otvorenom bazenu.

Primjer za to je učesnica Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine Ivana Ninković, te njena vršnjakinja Nina Žarković koja je učestvovala na velikim takmičenjima. Poput njih dvije i ostali talentovani plivači karijeru su morali da nastavljaju u drugim sredinama, a sada to neće biti slučaj. Trener Veljko Piljević podvlači da je otvaranje kompleksa kakvim u regionu mogu da se diče samo Beograd, Zagreb ili Ljubljana odličan zamajac za dodatni razvoj plivanja.

– Ostvaren je san svih generacija plivača. Do sada smo morali da se snalazimo i “na mišiće” pravimo rezultate, a sada imamo uslove kakve smo samo mogli da poželimo. Ljeti smo trenirali na otvorenom bazenu, a zimi bili prinuđeni da putujemo u Herceg Novi, Dubrovnik… Sada sve imamo na jednom mjestu. Lično sam se uvjerio da je sve urađeno po najvišim standardima, stavljena je najsavremenija elektronika, pruge, semafor, teretana… Na nama je sada samo da zasučemo rukave i radimo – rekao je Piljević.

Da je zatvoreni bazen osnovni preduslov za dobre rezultate primjer je Banjaluka u kojoj je plivanje preko noći postalo jedan od vodećih sportova, a Ninkovićeva je upravo iz ovog grada otišla na Igre. Potom su isto učinili Mihajlo Čeprkalo i Emir Muratović. Klub vodenih sportova Leotar ima nekoliko talentovanih plivača i plivačica, a izdvaja se sedamnaestogodišnja Helena Lakić.

– Ona je sada na prekretnici i otvaranje bazena je došlo u idealnom trenutku, jer sada može da se posveti maksimalnom radu. Vjerujem da bi mogla postići vrhunske rezultate poput Ivane i Nine – naglasio je Piljević.

Čast da otvore zdanje, za čiju su izgradnju Hidroelektrane na Trebišnjici uložile 13 miliona maraka, pripala je najboljim vaterpolistima Srbije i Crne Gore, a slavili su “delfini” sa 11:10. Selektori Dejan Savić i Vladimir Gojković složili su se da je ovo odlična baza i za razvoj vaterpolo sporta.

– Svaki grad, a pogotovo Trebinje mora da ima ovakav kompleks. Drago nam je da smo uveličali njegovo otvaranje, a ovo je velika prilika da se svi vodeni sportovi pokrenu na pravi način – rekao je Gojković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naglasio je da će rezultati plivača biti još bolji i da je cilj da što veći broj djece koristi ovaj bazen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: apps to make money on
Back to top button