EVROPAKOŠARKA

ATAMAN UVJEREN Osvojićemo Evroligu ponovo

Ekipa Efesa je drugi učestnik Fajnal fora. Istanbulski tim će u maju braniti titulu osvojenu 2021. godine u Kelnu, a trener Ergin Ataman je uvjeren da će njegovi igrači opet podići trofej.

U Evroligi se ne dešava tako često da jedan klub dva puta uzastopno uzme titulu šampiona. Poslednji put to je uradio Olimpijakos 2012. i 2013. godine. U ovom vijeku to je uspio još Makabi 2004. i 2005, a prethodno su titulu šampiona uspijevali da odbrane Jugoplastika, milanska Olimpija 80-ih, Cibona, Kantu, Vareze i Real dva puta kao i ASK iz Rige na početku kontinentalnog takmičenja.

Jasno je da bi ogroman uspjeh za Efes bio da opet uzme titulu, posebno jer je sezona bila prilično mršava. No sada opet Efes igra odlično i djeluje da su Vasilije Micić i drugovi spremni za pohod na trofej.

– Srećan sam zbog mojih igrača. Zaslužili su da se vrate na Fajnal for. Rekao sam prošle nedjelje da ćemo opet osvojiti titulu. Odbranićemo je. Idemo na Fajnal for i opet ćemo ga osvojiti – rekao je poslije pobjede nad Armanijem trener Ergin Ataman.

Turski tim je inače dugo već u vrhu evropske košarke i to sa maltene nepromijenjenim sastavom. 2019. su izgubili finale od CSKA, u sezoni otkazanoj zbog korone su bili ubjedljivo najbolji, a to su potvrdili i 2021. godine kada su dominantno osvojili titulu u Kelnu. Efes će u Beogradu igrati najprije protiv boljeg iz serije Olimpijakos – Monako gdje je trenutno 2-1 za Pirejce.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button