KOŠARKAREGION

Cibona nije gubila u “Draženovom domu”, dok nije došao Sreto

Od preminulog Zorana Sretenovića opraštaju se svi ljubitelji košarke, kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj.

Igrao je za Partizan i Crvenu zvezdu, ali najveći pečat u karijeri ostavio je u Splitu gdje je za pet sezona u dresu Jugoplastike osvojio tri titule šampiona Evrope i četiri Jugoslavije. Jugoplastika danas nosi ime KK Split, a upravo su oni objavili emotivnu poruku u kojoj su se podsetili najbolje utakmice Sretenovića u dresu “Žutih”.

Bilo je to gostovanje kod Cibone u Zagrebu u sezoni 1986/1987, kada je “vukove” predvodila još jedna legenda Dražen Petrović. Dotad zagrebačka ekipa nije nikad izgubila u novoj dvorani koju danas zovemo “Draženovim domom”.

Pred pobjedom je bila i protiv Jugoplastike, sa +5 malo prije kraja meča, ali je Sretenović sa dvije trojke donio veliko slavlje Splićanima.

– U Beogradu je, u 58. godini života, preminuo Zoran Sretenović. Igrao je za Jugoplastiku od 1986. do 1991. godine, osvojio četiri titule prvaka bivše države, osvojio dva kupa i bio tri puta prvak Evrope. Sretenović je bio jedan od onih bez kojih je Jugoplastika tog vremena bila nezamisliva, mozak i motor ekipe. Sreto, hvala ti za sve! – napisali su iz kluba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button