KOŠARKANBA

JEDAN OD PRVIH JOKIĆEVIH INTERVJUA “Ne skačem, ne trčim, igram najprostije što mogu” VIDEO

Novinar iz Denvera Harison Vind podsjetio je javnost na snimak Nikole Jokića od prije osam godina i kako je tada opisivao svoju igru pre započete NBA karijere. Aktuelni MVP najjače lige svijeta govori oje prilično zrelo za momka koji je tek oplovio u ozbiljnu košarku

U pitanju je jedan od njegovih prvih intervjua “preko bare”, kada je sa 19 godina bio deo “Nike Hoop Summit” događaja u Portlandu. Jedno od pitanja bilo je koliko voli da igra sa jednim od igrača.

-Igram sa svakim. To je košarka. Dodam kada je neko slobodan, šutiram kada sam ja slobodan. To je košarka, znate… – pričao je Jokić.

Opisao je kratko svoj košarkaški razvoj i put.

– Idem korak po korak, kao junior, kao senior, sada u sam u seniorskom takmičenju, u ABA ligi… Sada sam ovde. Ozbiljno sam počeo da igram košarku prošle godine. Ali, pre toga, igrao sam u mom rodnom gradu sat i po dnevno. Ne vidim sebe na nekom koledžu. Tamo svi skaču i trče brzo. Ja ne skačem, ne trčim brzo, igram 1 na 1, 2 na 2, tako nešto – rekao je Nikola i dodao:

– Košarka ima veze sa saigračima. Igraj prosto, najprostije što možeš.

Upitan je hoće li igrati u Partizanu, Evroligi ili NBA ligi, a odgovorio je prilično jasno. Nikola je govorio i o svojim ciljevima, pa je tkao na pitanje o tome hoće li igrati u Partizanu, Evroligi ili NBA odgovorio:

– Svi vole da igraju u NBA. Možda u nekom Evroligašu, Barseloni, Realu, Panatinaikosu, ali NBA je NBA.

Tada je o planovima za 2015. godinu rekao:

– Možda odem na Evropsko prvenstvo sa Srbijom i pripremiću se za sledeću sezonu.

Potom je stigao poziv Denvera i karijera koja još uvek traje, a osam godina kasnije postoje ozbiljne šanse da postane dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button