EVROPAKOŠARKA

Navijači Makabija izabrali najbolju petorku u istoriji kluba

Navijači košarkaškog kluba Makabi iz Tel Aviva glasali su za najbolju petorku svog kluba i istoriji. Kroz “Ponos Izraela” tokom godina je prošlo mnoštvo sjajnih igrača pa navijačima nije bilo lako da se odluče.

Ovo glasanje organizovano je povodom proslave devedeset godina postojanja ekipe iz Tel Aviva.

Izbor navijača Makabija bio je slijedeći:

Šarunas Jasikevičijus
U Makabiju je proveo dvije sezone, u periodu 2003-2005. Za to vrijeme je osvojio dvije triple krune – dvije titule šampiona Evrope, šampiona Izraela i trofej nacionalnog kupa.

Miki Berkovic
Ikona kluba. U Makabiju je proveo čak 17 sezona i za to vrijeme dva puta bio šampion Evrope, 16 puta osvajao šampionat Izraela i 13 puta osvojio kup.

Entoni Parker
Parker je u Makabiju igrao u dva navrata (2000-2002, 2003-2006) i za to vrijeme tri puta osvojio Evroligu, gdje je bio dvostruki MVP i pet puta je bio šampion Izraela.

Omri Kaspi
U Makabiju je i počeo i završio karijeru. Četiri puta je bio šampion Izraela i dva puta je osvojio kup.

Sofoklis Skorcanitis
Big Sofo je takođe u dva navrata igrao za “Ponos Izraela. Jednom je osvojio Evroligu u dresu Makabija, tri puta bio šampion Izraela i četiri puta je osvojio kup.

Kao trener ove ekipe izabran je Dejvid Blat, koji je titulu šampiona Evrope sa Makabijem osvojio 2014. godine. Blat je osvojio četiri šampionata Izraela i četiri puta kao trener Makabija proglašen je za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu. 2014. godine je dobio i priznanje za najbolje trenera u Evropi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: Dnabet.com
  2. Povratni ping: 토렌트
  3. Povratni ping: 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button