BIHKOŠARKA

NAPETOST, BORBA I SLAVLJE BUDUĆNOSTI Bijeljinci na pobjedu od titule i Lige BiH!

Košarkaši Budućnosti stigli su do druge pobjede u finalu prvenstva Republike Srpske jer su u fantastičnom i neizvjesnom meču na kraju iščupali pobjedu protiv Slavije sa 69:59.

Vrlo borben i krajnje neizvjestan meč riješen je u posljednja tri minuta u kojima su domaći imali malo više snage, koncentracije i iskustva, te stigli na pobjedu od titule i plasmana u Ligu BiH (2:1).

Slavija je bolje otvorila utakmicu i konstantno bila u vođstvu. Domaći su bili mnogo nervozniji, nisu mogli da pogode ništa s polja, pa čak ni slobodna bacanja koja su na velikom uzorku izvodili sa manje od 50 odsto uspješnosti. Goste je predvodio raspoloženi Darko Damjanović, pa su imali maksimalnih 11 poena prednosti, ali je Budućnost uspjela da smanji na šest poena zaostatka velikom energijom i borbom koju su njeni igrači imali u finišu.

Agresivnom igrom i preisngom domaći su preokrenuli situaciju u svoju korist u trećoj dionici i to u trenutku kada je Slavija imala +10. Serijom 17:0 ekipa Josipa Pandže je povela sa 47:40, ali su “sokolovi” odgovorili preko Nevena Damjanovića koji je u tim trenucima održao svoj tim u igri. Ni u jednom trenutku nije moglo da se procijeni ko će odnijeti pobjedu.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine gosti su napravili seriju 10:0 i vratili prednost na svoju stranu, ali je ubrzo Damjanović napravio petu ličnu grešku i morao da izađe. Sve do posljednja dva minuta gosti su vodili, ali su prvi favoriti lige ipak pronašli snage da slave.

Ostaće upisano da su domaći slavili sa vrlo loših 2/16 za tri i 23/45 sa linije penala. Nisu mnogo raspoloženiji u šutu bili ni koašrkaši Slavije koji su postigli četiri trojke iz 24 pokušaja, te imali čak 20 izgubljneih lopti.

Vjerovatno ključnu trojku pogodio je Nebojša Erkić za 64:59. Meč je završio sa 14 poena, a po jedan više postigli su Milivoje Božović i Luka Jovanović. Darko Damjanović je postigao 24 za Slaviju, ali je bio jedini dvocifren u svojoj ekipi.

Četvrti meč na programu je u Nedjelju u Istočnom Sarajevu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: 뉴토끼
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button