BIHKOŠARKA

ERKIĆ JUNAK BUDUĆNOSTI Pritisak bio ogroman, nadam se da završavamo posao u nedjelju

Junak pobjede košarkaša Budućnosti u trećem meču finalne serije protiv Slavije (69:59) Nebojša Erkić zadovoljan je poslije 40 minuta rovovske borbe i velikog koraka Bijeljinaca ka tituli.

Važnost meča kao da je okovala ruke domaćim koji su se mučili u najvećem dijelu meča. To govori i podatak da su postigli samo dvije trojke iz 16 pokušaja, te imali jedva preko 50 odsto realizovanih slobodnih bacanja (23/45).

– Bilo je vrlo teško, fizički umor je bio prisutan na obje strane, jer smo imali samo dva dana za odmor. Psiholoski teško, pošto je ulog bio veliki. Sve to se vjerovatno i odrazilo na loš šut sa linije slobodnih bacanja i linije iza tri poena – rekao je Erkić za SNM.

Ipak, jedna od dvije trojke domaćih koju je pogodio upravo kapiten Budućnosti za 64:59 prelomila je meć.

– Mislim da smo čvrstom odbranom nadomjestili probleme u napadu. Na sreću je ušla je ta jedna trojka koja je ispostavilo se i prelomila meč. Sada imamo malo više dana odmora da se spremimo za četvrti meč koji je u nedjelju. Nadamo se da možemo ponoviti prethodni meč iz Istočnog Sarajeva i da već u četvrtoj utakmici završimo posao – naglasio je Erkić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button