KOŠARKANBA

MORENT PORUČUJE Uzvratio sam poruku Kariju

Plejmejker Memfis Grizlisa Dža Morent kaže da je trijumf nad Golden Stejtom jedan od najvažnijih u njegovoj karijeri.

Grizlisi su pobijedili sa 106:101 i izjednačili su na 1-1 u seriji, a Bruks je zbog grubog faula na Pejtonu II isključen već posle tri minuta.

– Uzimao sam ono što mi je njihova odbrana davala. Dilon je važan dio našeg tima, i odbrambeno i napadački, ali imamo širok sastav – dosta momaka je pomoglo. Imao sam samopouzdanja pred meč, osjećao sam se motivisanim – rekao je Morent.

Najbolji igrač Memfisa dobio je udarac u oko u trećoj četvrtini, ali je i tako dao 18 poena u posljednjoj.

– Vidim po sredini, ali ne vidim sa strane na desno oko. Dobio sam udarac u borbi za skok. Glavno je da smo pobijedili. Dao sam i jednu trojku. Hvala bogu što vidim savršeno na drugo oko – rekao je Morent.

Upisao je 47 poena (15-31 iz igre, 12-13 penali) i po 8 skokova i asistencija.

– Osjećao sam da nam je ova utakmica ‘biti ili ne biti’, ovo je baš važna pobjeda. Bio sam ljut ma sebe što sam promašio ključno polaganje u prvoj utakmici. Poslije prve utakmice je Kari prišao meni i Džeksonu i rekao: ‘Biće ovo bitka, zabavljaćemo se’. Sada sam ja njemu rekao isto. Volim da igram protiv igrača kao što je Kari, veliki je talenat. Biće borba, koji god da je rezultat, oni su uvijek u igri, detalji su bitni – zaključuje 22-godišnji Morent.

Serija se sada seli u San Francisko, a treća utakmica na programu je u subotu na nedjelju od 2.30.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: djgrup
  2. Povratni ping: jettes un coup d'oeil à
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button