BIHRUKOMET

KOLO VELIKIH OČEKIVANJA Borac za titulu, ostali za Evropu i opstanak

Prvu od dvije potrebne pobjede kako bi osigurali titulu rukometaši Borca pokušaće da ostvare večeras (18) protiv visočke Bosne u “Boriku”.

Banjalučani su minulog vikenda doživjeli prvi poraz u sezoni od Izviđača, ali ih to ne sprečava da gledaju naprijed kako bi sjajnu sezonu krunisali na najbolji način.

– Bitno mi je prije svega da ispravimo greške kojih je bilo nedopustivo mnogo u Ljubuškom. Pričali smo, vidjeli gdje smo kiksali i očekujem da ovaj put bude dosta bolje. Važno je i nama i Bosni, svim ekipama je važno u finipu sezone – rekao je trener “crveno-plavih” Mirko Mikić.

Vrlo važan meč u borbi za opstanak igra Sloga koja dočekuje Gradačac. Sve osim pobjede ekipe Dejana Vasilića bilo bi ravno katastrofi, pošto su Dobojlije serijom loših rezultata dospjeli u prilično nezavidnu pozciju iako i dalje sve drže u svojim rukama.

– Najvažnije je da ne zavisimo od drugih i da bismo sa pobjedama protiv Gradačca i Krivaje u subotu dospjeli u sigurno luku. Prvi put poslije dugo vremena imaću sve igrače na raspolaganju, što je dobra stvar pred meč protiv iskusne ekipe kakva je Gradačac – rekao je trener Sloge Dejan Vasilić.

Živo je i u Leotaru koji juri treće mjesto. Trebinjci dočekuju Maglaj koji je napravio veliki posao u minuloj rundi i rasterećenije dočekuje finiš. Sa druge strane, ekipa Darka Tavrića pokušaće da popravi utisak iz isokog gdje je poražen od Bosne. Parovi 26. kola: Krivaja – Vogošća, Sloga (GV) – Izviđač, Borac – Bosna (V), Leotar – Maglaj, Iskra – Gračanica, Sloga (D) – Gradačac (18), Bosna (S) – Konjuh (18). Slobodna je Sloboda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button