KOŠARKANBA

Kris Pol: Ne možeš prevariti igru

Iako ima 37 godina, Kris Pol je i dalje nezaustavljiv.

Iskusni bek je protekle noći predvodio Finiks do druge pobjede nad Dalasom postigavši 14 od svojih 28 poena u posljednjoj četvrtini.

Meveriksi su parirali Sansima u prvom poluvremenu, štaviše, vodili su 60:58 poslije prva 24 minuta, ali su Sansi brzo preokrenuli serijom trojki u trećem periodu i pred posljednji kvartal vodili 89:83.

Tada je na scenu stupio Pol i preuzeo kontrolu na utakmicom. Pogodio je šest uzastopnih šuteva iz svake moguće pozicije, od trojke preko poludistance do polaganja.

– Završnica utakmica je uzbudljiva za navijače. A što se tiče nas igrača, samo treba da prioneš na posao. Sve se svodi na rad. Ne možeš prevariti igru. Moraš raditi na snazi i kondiciji, moraš dizati tegove, moraš imati odmor, moraš vježbati šut. Kad uradiš to, živjećeš sa rezultatima – objasnio je Pol svoju dugovječnost.

Njegov saigrač Buker je ostao bez riječi koje može da iskoristi da opiše Polovu igru u posljednjem periodu.

– Gledam ga od svoje sedme, osme ili od druge godine života. Ali ne samo ono što radi na terenu, već kako se ponaša, njegovu rutinu. Kako se brine o svom tijelu, ishrani, snazi i kondiciji. Vi mi recite, gledali ste istu stvar kao i ja. Impresionira svaki put kada ga gledate, ali nas ne iznenađuje. To je jednostavno želja za pobjedom – rekao je Buker.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button