ATPTENIS

Nole oduvao Hurkača, čeka Nadala ili Alkazara!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Madridu, pošto je savladao Poljaka Huberta Hurkača sa 6:3, 6:4.

Srpski as tako je zakazao spektakl, pošto ga u subotu čeka duel sa pobjednikom španskog derbija u kojem se sastaju Rafael Nadal i Karlos Alkaraz.

Novak je odigraonajbolji meč ove sezone, jer Poljak nije imao apsolutno nikakve šanse. Pokazao je da polako ulazi u formu pred najvažnije borbe na šljaci, što sigurnomože da raduje njegove navijače.

Furiozno je započeo meč i iskoristio je slab start rivala. Poslije sigurnog uvodnog gema bez izgubljenog poena odmah je u sljedećem došao do brejk lopte, koju je i iskoristio. Kasnije je potvrdio brejk, a onda sigurno čuvao prednost do samog kraja seta i lako poveo sa 1:0.

Na startu drugog seta ponovo je došao do brejk šanse, mogao je gotovo identično da započne drugi set i da psihički već tada potpuno slomi protivnika.

Tada nije uspio, ali se vidjelo da brejk “visi u vazduhu” i Novak je ubrzo uspio da slomi Hurkača još jednom i oduzeo mu je servis u petom gemu. Kasnije je i potvrdio brejk i došao do 4:2.

Duel Đokovića i pobednika meča Nadal – Alkaraz biće u subotu, a 99 odsto će taj meč i otvoriti program na “magičnoj kutiji”. U drugom dijelu “kostura” su Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, kao i Feliks Ože Alijasim i Aleksander Zverev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button