BIHRUKOMET

Savić darovalo lopte banjalučkoj školi i poslao snažnu poruku!

Direktor Ženskog rukometnog kluba Borac Darko Savić nastavio je humanu misiju koju je počeo prije nekoliko godina darivanjem lopti Osnovnoj školi “Milan Rakić” Karanovac, odnosno područnoj školi u Novoseliji.

Tako će mališani u ovoj školi od sada moći da uče prve rukometne korake sa deset novih lopti. Razgovarajući sa nekoliko nastavnika fizičkog vaspitanja iz različitih škola banjalučke regije shvatio je da djeca nemaju rukometne lopte kakve trebaju da imaju. Zato je odlučio da pokrene novu akciju nakon što je skoro svim klubovima Premijer lige za dame dao po nekoliko lopti na poklon.

– Odlučio da krenem u novu misiju – da sve škole u Banjaluci imaju rukometne lopte. Osnovne škole su temelj, u njima sve počinje, kako u obrazovnom tako i u sportskom smislu. Ne smijemo dozvoliti da naši najmlađi ispaštaju. Cilj mi je da sva djeca imaju osnovne rekvizite za rukomet. Znam da nijedna lopta koju darujem neće ostati u netaknuta u celofanu, već da će sve biti u punom pogonu i to je ono što me raduje. Kada djeca osjete čari rukometa u ranom dobu ubijeđen sam da ćemo sutra imati i mnogo veću bazu djevojaka za ovaj sport – rekao je Savić.

U Osnovnoj školi u Novoseliji radi Dragana Knežević Rajilić, dugo godina najbolja igračica ŽRK Borac, bivši najbolji sportista BiH i Banjaluke.

– Zahvaljujem joj se na toplom dočeku i ovim put skrećem pažnju da ona nema stalno zaposlenje, a kao bivši vrhunski sportista to je najmanje što je zaslužila. Donijela je mnogo radosti i mnogo titula “osicama”. Takvi ljudi treba da budu uzor generacijama koje dolaze, a ne da se godinama bore za jedno od osnovnih prava, prava na posao – poslao je snažnu poruku Savić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button