EVROPAKOŠARKA

Teodosić u idealnoj petorci Evrokupa, nema nikog iz Partizana

Evrokup je objavio najbolju petorku ovog takmičenja za aktuelnu sezonu.

U petorci se kao i prošle godine našao kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić

Srpski predstavnik, KK Partizan nema igrača u najboljoj petorci, kao ni jedan od klubova iz ABA lige koji su ove godine nastupali u Evrokupu.

Teodosić je u dresu Virtusa iz Bolonje ove sezone u Evrokupu odigrao 14 utakmica i prosečno je beležio 10,9 poena i 8,2 asistencije, uz prosečan indeks korisnosti od 15,7.

Pored Miloša Teodosića, idealnu petorku Evrokupa čine još:

Džerom Blosomgejm (Ulm)

Amerikanac je na devetanest odigranih utakmica imao 16,2 poena i 7,6 skokova u proseku, što ga čini najboljim igračem Ulma ove sezone kada je Evrokup u pitanju.

Vil Kamings (Levaloa)

Iskusni bek je odigrao dvadeset utakmica u dresu francuskog kluba ove godine u Evrokupu. Na tih dvadeset mečeva njegov prosek bio je 17,8 poena, 4,6 skokova i 3,5 asistencija.

Mamadu Žaite (Virtus)

Teodosićev saigrač je bio glavni igrač Virtusa u borbi pod košem i na 20 mečeva je imao 12,8 poena i 7,5 skokova po meču.

Derek Nidam (Bursaspor)

Naravno jedno mesto je moralo da pripadne i ekipi Burse koja je mimo svih očekivanja stigla do finala Evrokupa posle tri gostovanja u plej-of. Nidam je u Evrokupu odigrao 21 utakmicu, a njegov prosek bio je 13,2 poena i 5 asistencija uz 1,5 ukradenu loptu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button