RUKOMET

Mijatović za SNM: Finska sjajno iskustvo, nadam se ponudi nekog još jačeg kluba

Poslije dvije sezone u Koksu Srđan Mijatović je postao slobodan igrač i čeka pravu ponudu da vidi gdje će nastaviti karijeru.

Momak iz Banjaluke koji je prošao rukometnu školu Borca i golobrad zakoračio u prvi tim ostavio je dobar utisak na sjeveru Evrope iako nije znao šta ga očekuje kada je prihvatio ponudu.

– Da život sportiste nosi mnoga iznenađenja i da se nikada ne zna kuda će te put za rukometnom loptom odvesti, dokaz je i moj dolazak u Finsku. Doći sa krajnjeg juga Evrope na daleki sjever, moram priznati, bio je veliki šok. Sve je drugačije u odnosu na sunčanu Španiju u kojoj sam bio godinu dana. Hladno vrijeme, polumračni dani i duge noći, drugačiji mentalitet, drugačiji način života, a drugačiji i rukomet. Za razliku od temperamentnih Španaca, koji su srčani i kada pobjeđuju, a kamoli kad gube, Finci su mnogo mirniji i staloženiji. Kod njih “ništa nije toliko strašno da bi se nerviralo i izlagalo stresu, pa čak ni poraz”, što je za nas Balkance vrlo neobično – rekao je Mijatović za SNM.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije bio je važan član tima već u prvoj sezoni iako je bio najmlađi. Kako ga je u timu dočekalo nekoliko momaka sa Balkana brzo se uklopio.

– Kada imaš cilj i znaš zbog čega si tu, razmišljaš samo o tome kako da na najbolji način iskoristiš mogućnosti koje ti se pružaju i daš svoj maksimum. A za mene je bilo najbitnije da imam dobre uslove za rukomet i mogućnost da napredujem. U tom trenutku kada je korona gasila klubove i kada je sve bilo neizvjesno, u Finskoj je to sve dobro funkcionisalo i nije bilo nikakvih problema – naglasio je 24-godišnji bek.

Sve se posložilo i na terenu pa se nedavni učesnik Lige šampiona prošetao do titule i izborio nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

– Igrati i boriti se protiv nekih od najjačih ekipa u svijetu za mene je bila velika čast. Dobio sam šansu koju sam, nadam se, iskoristio na najbolji mogući način. Učio sam od ponajboljih igrača današnjice i pokušaću da iz svega toga izvučem najbolje. Bilo je u planu da ekipa i u drugoj sezoni ostane u istom sastavu. Međutim, iznenada je došlo da velikih promjena u igračkom kadru, jer je veliki broj igrača otišao. Osjetilo se to i na rezultatu. Uz veliku borbu i htijenje igrača koji su ostali uspjeli smo osvojiti treće mjesto, što se, s obzirom na okolnosti, može smatrati dobrim rezultatom – rekao je Mijatović.

Poslije obaveznog odmora nada se da će stići ponuda koja će ga zadovoljiti.

– Poslije sezone u Španiji i dvije u Finskoj nadam se da će stići poziv nekog još jačeg tima – naglasio je Mijatović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button