KOŠARKANBA

ZVANIČNO: NIKOLA JOKIĆ JE MVP!

Konačno je stigla i potvrda – Nikola Jokić je MVP!

Posline minule takmičarske godine u kojoj je oduševio košarkaški svujet, Nikola je ove pomjerio granice i ispisao stranice istorije u najjačoj ligi sveta. U regularnom dijelu sezone u prosjeku bilježio je 27,1 poen po utakmici, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija – nezapamćen učinak. Imao je i najveći prosečan PER rejting (statistički parametar koji objedinjuje većinu drugih i daje najbolju sliku o prije svega ofanzivnom doprinosu igarča) svih vremena – 32,85.

Sezonu je završio sa 66 dabl-dablova, što je 13 više od slijedećeg najboljeg učinka igrača u ligi, a njegovih 19 trip-dablova je za šest više od drugog na listi. Od 74 utakmice Denvera u sezoni, Jokić je na 39 bio najuspješniji po poenima, skokovima i asistencijama.

Prvi je igrač u istoriji NBA koji je u jednoj sezoni uspio da probije cifre od 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. Nikola je i prvi igrač u posljednjih 50 NBA sezona koji bio u TOP 10 igrača po prosjeku poena, skokova, asistencija i procentom šuta.

Postao je Somborac tek 14. igrač sa više MVP priznanja u rukama, 13. koji je uspio da ga odbrani.

Najboljem srpskom košarkašu uručena je nagrada u Somboru nakon što se vratio sa jahanja. Tu su bili njegova braća, porodica, najbliže okruženje, muzika, ali i MVP nagrada!

Kao što je bilo i očekivano, Jokića su pogodile emocije, pale su i suze, a onda je as Denver Nagetsa podijelio radost sa svojim najdražim osobama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button