KOŠARKAREGION

ZVEZDA NA POLA PUTA DO FINALA Kalinić i Mitrović uzdrmali, Ivanović nokautirao Cedevitu

Košarkaši Crvene zvezde na pola puta su do finala ABA lige, jer su poveli sa 1:0 protiv Cedevita Olimpije.

Branilac titule slavio je prilično rutinski u dvorani “Aleksandar Nikolić” sa 93:82, pa će u ponedjeljak u “Tivoliju” imati priliku da ovjere prolazak.

Domaći su sjajno otvorili utakmicu, poveli sa 10:4, ali je Cedevita odgovorila. Ipak, Nikola Kalnić je počeo da pogađa u seriji, a kada je na teren ušao Luka Mitrović igra u napadu Beograđana bila je još tečnija. Već do poluvremena je ekipa Dejana Radonjića postigla 53 poena, ali i primila za svije standarde velikih 48. Goste su u igri držali nekadašnji zvezdaši Jaka Blažič i Alen Omić, ali kako je utakmica odmicala postajalo je evidentno da najbolja ekipa regularnog dijela ima dužu klupu.

Zveda je konstantno vodila, ali do početka posljednjeg kvartala nije uspijevala da pobjegne na dvocifrenu prednost. Tada je Nikola Ivanović preuzeo stvari u svoje ruke i sa dvije trojke prakrično riješio pitanje pobjednika.

Mitrović je postigao 21 poena uz samo dva promašaja iz igre, Kalinić 17, a Ivanović fantastičnom završnicom stigao do 16. Na drugoj strani je najbolji bio Blažič sa 20.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button