EVROPAKOŠARKA

Vasa nanišanio pehar u rodnom gradu, ali se nešto pita i “kralj”

Polufinalne bitke Evrolige bile su spektakli pod obruči-ma, a završni okršaji u beogradskoj “Areni” će, bez sumnje, biti još dramatičniji.

Barselona i Olimpijakos će se u subotu od 16 časova boriti za utješnu nagradu, treće mjesto, dok je boj za pehar između Reala i Anadolu Efesa zakazan za 19 sati.

“Kraljevi” su i u polufinalu sa Barsom dokazali da ih nikada ne smijete otpisati, da imaju devet života i da se mogu izdići iz pepela kada mislite da mašu bijelom zastavom. Katalonci su se za sve pitali, u trećem kvartalu imali i “plus 11”, međutim, sr-ce šampiona opet je proradilo.

– Nikada nisam sumnjao u svoj tim, imali smo probleme, kao i Efes, duga je sezona. Želio sam da sve bude u redu, ali u životu ništa nije lako. Gubili smo, međutim, to je prošlost. Kada gubi-te, nije sve loše, kao protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali to ne mijenja moje razmišljanje. Sada smo u sjajnoj poziciji, o ovome sam razmišljao od početka sezone. Real je legendarni tim, ima veliku istoriju, osjećam se posebnim što nastavljam da je pi-šem. Ta istorija nas tjera da napredujemo svakog dana. Ponosan sam na naš rad, osjećam sreću što sam trener sjajnog kluba i sjaj-nih igrača – jasan je Laso.

Trofejni stručnjak nema dilemu da će “kraljevima” primarni za-datak biti da zaustave Šejna Larkina i Vasilija Micića ukoli-ko žele da dožive deža vi iz 2018. i u Beogradu odu do kraja.

– Oni su sjajni igrači. NJih dvojica su među najboljim igračima u Evroligi, jasno je da možemo da im smanjimo produktivnost, ali se na tome ne zaustavlja naš posao, pošto Efes ima još dobrih igrača.

Micić je u “zoni”, u polufinalu je srušio Oli, ali na tome ne namjerava da stane:

– Osećaj je sjajan doći do finala, ali osećaj je još lepši kada osvojite trofej. Ne nedostaje nam motivacija, apsurdno je priča-ti o tome, svi smo spremni, moramo da ostanemo mirni i fokusi-rani. Videćemo ko je bolji.

Sjajni plej je dodao da je posebno srećan što se u Srbiji bori za odbranu titule:

– Drago mi je što predstavljam svoju zemlju u svom gradu na ovom lepom događaju. Mi kao nacija imamo pozitivan stav u teškim situacijama, odrastao sam sa mnogo kvalitetnih igrača koji su davali važne koševe i nadao sam se da ću to raditi – zaključio je Micić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button