BIHRUKOMET

Premijer liga u Nevesinju? Još nije sigurno, ali je izvjesno!

Predsjednik Rukometnog kluba Hercegovina Milosav Uljarević potvrdio je da postoje velike šanse da ovaj klub nastupi u Premijer ligi iduće sezone, ali da mora sjesti za sto sa lokalnim, regionalnim i republičkim vlastima kako bi znali na čemu su.

Nevesinjci su na terenu odradili posao i u foto finišu prvi prošli kroz cilj po drugi put osvojivši titulu šampiona Republike Srpske. U posljednjem meču pred prepunim tribinama dvorane “Hercegovka” pao je Višegrad, a potom je uslijedilo veliko slavlje rukometaša sa navijačima. Utisci su se malo slegli, a na upravi kluba je da odluči šta dalje.

– Zaokružili smo jedan ciklus sistematskim radom i detaljnim planom došli do cilja. Planiramo da se organizujemo, predočićemo svim institucijama šta nam sve treba i vidjeti da li nas mogu ispratiti. Bićemo skromni kao i do sada jer smo poslovali maksimalno domaćinski znajući na koji način trošimo svaku marku iz budžeta. Organizaciono smo spremni i ako dobijemo zeleno svjetlo sa radošću ćemo se okušati na mnogo višem nivou – rekao je Uljrević.

Procjene su da bi za ravnopravnu bvorbu sa najvećim brojem ekipa dovoljno 200.000 maraka po sezoni, s obzirom da Nevesinjcima treba bar četiri pet igrača koji imaju iskustvo igranja u Premijer ligi.

– Problem male sredine kakva je naša je što nam četiri maturanta odlaze na studije, a mogli bismo da ih koristimo u rotaciji. Moramo rasteretiti i trenera-igrača Nemanju Ivanovića kako bi se više mogao skonentrisati na teren. Sigurno nam je potreban i jedan golman, ali o tom po tom. Prvo da vidimo na čemu smo pa ćemo u zavisnosti od toga da pravimo planove – naglasio je Uljarević.

U slučaju da Nevesinjci ipak ne prihvate učešće, Rukometni savez Republike Srpske ponudiće ORK Kozari to mjesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button