ODBOJKA

Nada umire posljednja: OK Borac ima rok do sutra da se izjasni o nastupu u Evropi

Obojkaši Borca dobili su istorijsku priliku da po prvi put nastupe u evropskim takmičenjima, tačnije CEV Čelendž kupu, ali iza tog nastupa stoje veliki znak pitanja.

Naime, Banjalučani do sutra moraju da pošalju odgovor u Odbojkaški savez BiH da li će prihvatiti učešće ili ne, a do sada još nisu dobili garancije od institucija da će finansijski moći ispratiti nastup. Potpuno je jasno da se sa redovnim sredstvima koja dobijaju ne smiju upustiti u ovu avanturu, pa na sve načine pokušavaju da dopru do oonih koji im mogu pomoći. Prvi čovjek kluba Aleksandar Dakić priznaje da je cijeli dan proveo na telefonu, ali da potvrdan odgovor još nije dobio.

Momci koji nose dres ovog kluba skromnošču, zalaganjem i odricanjem definitivno su zaslužili priliku koja im se ukazala, pa se nadaju da ona neće otići u nepovrat.

– Vrijeme curi, a mi nemamo čvrsto obećanje. Ipak, kao što kaže naš narod nada umire posljednja, pa se nadam se da ćemo u minut do 12 dobiti garancije da možemo prihvatiti ono za šta smo se izborili. Poznato je da odbojka nije previše skup sport, da momci igraju za novac koji se ne može nazvati platom, pa upravo zbog toga želimo da ih na neki način nagradimo i da osjete kako je nastupiti u evropskim takmičenjima. Naravno, ne zanemarujemo podršku koju dobijamo jer od nje praktično živimo uz nekoliko sponzora, ali vjerujem da smo zaslužili da se okušamo u Evropi i na dostojan način predstavimo klub, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH – rekao je Dakić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button