BIHRUKOMET

Dva bitna rukometaša napuštaju Borac

Pored kapitena Đorđa Ćelića koji je završio sa aktivnim igranjem, dres Rukometnog kluba Borac u novoj sezoni neće nositi dva vrlo važna člana šampionskog tima, Stefan Miljković i Aleksandar Milićević.

Iako su Banjalučani bili voljni da im produže saradnju, momci iz Srbije odlučili su da potraže novi izazov. Tačnije, Miljković će se vratiti u rodnu Vrnjačku Banju i vjerovatno završiti igraču karijeru, dok Milićević gleda ka inostranstvu.

– Pokušali smo da ih zadržimo, ali obojica imaju drugačije planove. Ono što mogu da kažem jeste da su obojici vrata otvorena bar dok sam ja u klubu. Možda se to ne vidi i ne zna, ali Miljković nam je bio ključni igrač, pravi vođa i pravi primjer našoj djeci. Od trenutka kada je stigao u naš klub u prvom mandatu ponašao se kao da je odrastao u Borcu i veliko mu hvala za ve što je uradio. Isto se od nosi i na Milićevića koji je postigao dosta važnih golova ove sezone – naglasio je trener Borca Mirko Mikić.

Jasno je, dakle, da će sportski sektor Banjalučana moraće da pronađe adekvatne zamjene i pronađe rukometaše koji mogu da odgovore zadacima prije svega u odbrani pošto su Ćelić i Miljković najčešće u paru činili posljednji bedem ispred golmana.

– To su vrlo osjetljive pozicije, ali šta je tu je. Na neki način smo se i pripremali za ovakav rasplet. Imamo u našim redovima igrače sposobne da nadoknade njihov odlazak, a moraćemo i da reagujemo na tržištu. Već smo počeli neke pregovore, pa očekujem da u narednih nekoliko dana dobijemo i prvo pojačanje – rekao je Mikić.

Ono što je dobro za mladog stručnjaka, svi ostali igrači trebalo bi da ostanu na okupu. Mladi imaju ugovore, a sa onim igračima kojima su istekli biće produženi u narednom periodu, što je već uradio Vlado Draganić.

Rukometaši Borca će i ove godine igrati na međunarodnoj sceni i to u EHF Evropski kup, treće po jačini klupsko takmičenje. BiH se nalazi na 31. mjestu po koeficijentu zbog loših rezultata ili odustajanja klubova od nastupa i prva je “ispod crte” kada je u pitanju nastup u kvalifikacijama za EHF kup.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button