OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

Novi Beograd preko Prlainovića do polufinala sa Brešom

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Ekipa Igora Milanovića je u polufinalu bila bolja od francuskog Marseja rezultatom 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3).

Odbrana francuskog kluba bila je bez rješenja za Strahinju Rašovića, koji je nepogrešivo rešetao sa lijevog krila. A, šta tek reći za partiju Dušana Mandića. Protekle godine je na “11. aprilu” ponio MVP priznanje, nastavi li ovako i odvede li Novi Beograd do prvog evropskog troveja, dileme neće biti. Najkorisniji igrač Lige šampiona ostaće isti.  

Jedino je Andrija Prlainović, prva violina Marselja, pronašao model kako da u kontinuitetu šalje loptu iza leđa brazilskog golmana Novog Beograda, Fernandeša. Bez ikakvih finti potezao je sa velike distance i – pogađao.  

U pobjedničkom timu je najefikasniji bio Dušan Mandić sa pet golova, Strahinja Rašović je postigao tri, a po dva puta su mrežu zatresli Nikola Jakišič i Vasilije Martinović.

Na drugoj strani se istakao Andrija Prlainović koji je postigao pet golova.

Novi Beograd će u polufinalu igrati sa italijanskom Brešom koja je ranije eliminisala Hanover rezultatom 12:5 (4:1, 3:1, 3:2, 2:1).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button