BORILAČKI SPORTOVI

Drobnjak pred meč karijere: Pojas ostaje u Zvorniku!

Kik bokser Nikola Drobnjakistakao je da je spreman za meč karijere u kome može da se domogne titule profesionalnog prvaka Evrope u WAKO pro verziji (do 81,4 kg, disciplina lou kik) u kome će mu večeras rival biti Dimitar Gjorgijev iz Sjeverne Makedonije.

Zvornik je već nekoliko dana na nogama, jer nikada ni približan spektakl nije održan u gradu na Drini.

-Protivnik je momak koji me je pobijedio u finalu amaterskog Svjetskog prvenstva prošle godine, a ranije sam ja njega savladao na šampionatu Balkana. Pripremama se jako dugo za ovo, volim da kažem cijelih 12 godina koliko sam u ovom sportu. Ipak, posljednja dva i po mjeseca sam posvetio sve ovom izazovu, nikada u životu nisam trenirao kao pred ovaj meč i normalno je da očekujem da pojas ostane u mom Zvorniku – naglasio je Drobnjak.

Mala ali odabrana ekipa posljednjih nekoliko sedmica danonoćno radi kako bi sve bilo spremno i dostojno borbe za tron. Ring, tribine i scenski efekti izgledaće svjetski, a očekuje se da na tribinama bude više od 2.000 gledalaca. Svi oni će dati vjetar u leđa Drobnjaku, koji zauzima treće mjesto na svjetskoj lčisti u svojoj kategoriji.

– Očekujem da bude puna dvorana, ali iskreno, ne znam koliko će i to značiti. Naravno da mi je drago što ću imati ogromnu podršku, ali moram da ostanem miran i skoncentrisan kako ne bih razočarao sugrađane. Defintivno ću osjećati i podršku, ali osjećam i pritisak. Nadam se da ćemo na kraju svi slaviti – naglasio je Drobnjak.

Spektakl u zvorničkoj dvorani počinje u 20 časova, a glavna borba večeri biće i posljednja. Prije nego što Drobnjak i Gjorgijev podijele megdan biče održano još osam borbi u kojima će učestvovati najbolji boirci iz regiona, mahom šampioni svojih država i vlasnici medalja sa međunarodnih takmičenja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: zwarte zweefparasol
  3. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button