KOŠARKAREGION

Ostoja Mijailović: Partizan od države dobio skoro četiri miliona evra, dugujemo pet

Predsednik Košarkaškog kluba Partizana Ostoja Mijailović otkrio je koliko je novca taj klub dobio za ovu sezonu. U pitanju je suma od 3,8 miliona evra, ali to nisu jedini prihodi crno-belih.

– Što se tiče Partizana, mogu da kažem tačno u cent. Za ovu sezonu smo dobili 3.800.000 evra, sveukupno. Dobili smo nešto i u aprilu i junu, ali za prethodnu sezonu. Moram da kažem da je klub prihodovao od prodaje karata i privatnih firmi 4.300.000 evra. Ne mogu da uđem u Zvezdinu kalkulaciju i ne ljutim se ako su dobili više. Igraju Evroligu, to je skuplje takmičenje. Ja pretpostavljam da će Partizan dobiti više novca ako bude naredne sezone igrao Evroligu, rekao je Mijailović gostujući na TV “Prva”.

Kako kaže, Partizan trenutno duguje

– Izaći ćemo na konferenciji za medije i sve reći. Porez u Partizanu je star od 20 godina. Naslijeđen je od Vujoševića, Danilovića, prethodnih uprava. Partizan je 2017. dugovao sedam miliona evra i najveća stavka je bio dug na ime poraza, kao i danas. U Poreskoj upravi imamo zahtev za reprogram i mi taj porez moramo da plaćamo. Kad smo došli imali smo dug prema banci milion evra, prema bivšim igračima i trenerima tri miliona evra i prema državi nešto manje od tri. Banci je dug vraćen, dug ka bivšim igračima je 90 odsto riješen i ostao je dug na ime poreza. Mora da nam se prvo odobri reprogram. Dugujemo pet miliona evra. Ide kamata na kamatu, poručio je Mijailović i obećao plaćanje po dobijanju reprograma.

Govorio je i o četvrtom meču finalne serije ABA lige u kom je Partizan ubjedljivo slavio protiv Crvene zvezde (112:84).

– Pobijedili smo i odigrali smo bolje od gradskog rivala. Prije svega me raduje sinoćna atmosfera koja je bila iole normalna. Sinoć smo pokazali da može da bude organizacija drugačija i koliko-toliko sportska. Bilo je pojedinih vrijeđanja i sitnih predmeta ubačenih na teren. Moram da napomenem navijačima da je klub kažnjen sa 50.000 evra na trećem meču zbog nereda, a toliki je bio ukupni prihod od prodaje. Sinoć nismo imali zaradu jer nije bilo prodaje karata, izjavio je predsednik crno-bijelih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: official website
  2. Povratni ping: bandartogel77
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button