KOŠARKAREGION

TROFEJ, EVROLIGA, PRESTIŽ Zvezda i Partizan večeras biju odlučujuću bitku za osvajanje ABA lige

U ponedjeljak u 20 časova počinje peta utakmica finala ABA lige.

Majstorica finala, u kome se sastaju Crvena zvezda i Partizan, igra se pred navijačima Crvene zvezde, u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Ova utakmica igra se poslije ubjedljive pobjede Partizana, utakmice u kojoj su crno-beli potpuno dominirali u odnosu na “večitog” rivala.

Crvena zvezda na ovoj utakmici ima priliku da dođe do šestog trofeja ABA lige, pa bi se na taj način izjednačila sa Partizanom. Partizan sa druge strane ima priliku da se “udalji” od Zvezde po broju titula.

Ovo je treća majstorica u istoriji finala plej-ofa ABA lige. U prethodne dvije akter je bila Crvena zvezda, koja je 2019. i 2021. godine trijumfovala u majstoricama protiv Budućnosti.

Trener Partizana, Željko Obradović, iznio je svoja očekivanja pred odlučujuću utakmicu finala ABA lige.

– Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji mali ponovo. Ono što bih ja voleo da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo ovih prethodnih sedam dana sve neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji – istakao je Obradović.

Za medije je pričao i Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde. Zvezdin trener je pozvao navijače da navijaju fer i sportski i izjavio je da ne želi da se ponovi prošla utakmica.

– Posle 4 odigrane utakmice i 2-2 došli smo do petog odlučujućeg meča u ovoj finalnoj seriji. Tri meča su bila odigrana na jedan način, ovaj poslednji potpuno drugačije i to ne želimo da se ponovi. Čvrstom igrom, svom energijom koju imamo u ovom trenutku, sa dugim intervalima dobre koncentracije i potpuno drugačijom igrom u oba pravca želimo da odigramo ovu utakmicu. Pozivam još jednom naše navijače da nas bodre, pruže nam podršku u utakmici koja je važna, ali da to čine fer, sportski i korektno i da se na kraju radujemo dobrom rezultatu – izjavio je Radonjić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button