BIHRUKOMET

BOMBA U TUZLI Čičkušić novi rukometaš Slobode

Rukometni klub Sloboda angažovao je veliko pojačanje za predstojeću sezonu pošto je iz Maglaja stigao Benjamin Čičkušić.

Momak rođen prije 33 godine najbolji je strijelac Premije rlige sezonama unazad i sigurno će donijeti kvalitet više Tuzlacima koji očigledno imaju najviše ambicije u narednoj kampanji.

Čičukšić se podjednako dobro snalazi na pozicijama srednjeg i lijevog beka, a gdje god da je igrao bio je najbolji strijelac tima. Poslije matičnog Maglaja 2008. godine preselio je u Katar gdje je između ostalog učestvovao na Svjetskom klupskom prvenstvu igrajući sa ponajboljim igračem svijeta svih vremena Ivanom Balićem, dok ih je sa klupe vodio Veselin Vujović. Poslije četiri godine vratio se u BiH i osim jedne sezone u Tursoj nastupao je za Krivaju, Vogošću, Iskru i Maglaj.

Tuzlaci su minulo prvenstvo završili na drugoj poziciji i igrali finale Kupa BiH, a jop od ranije je poznato da će ih i u narednom periodu voditi Siniša Markota, dok je prije nekoliko dana ugovor produžio Anes Bečić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button